Aleksi Koivisto Sankari on se, joka pelkää liikaa karatakseen.

Työkkärien keskittäminen ei kannata

Kannanotto
Julkaisuvapaa heti


Etelä-Pohjanmaan keskustanuoret: Työkkärien keskittäminen ei kannata!

 

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus pyytää nyt eteläpohjalaisilta kunnilta lausuntoja Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston Alavuden ja Kauhavan toimipaikkojen lakkauttamisesta. Kuntien pitää jättää ne toukokuun 27. päivään mennessä. Etelä-Pohjanmaan keskustanuoret paheksuvat jatkuvaa keskittämisen tietä.

 

”Näinä taloudellisina aikoina työvoimapalveluiden heikentäminen on aivan järjetöntä. Tästä kärsivät varsinkin kaikki ne yli 1400 alle 25-vuotiasta eteläpohjalaista työtöntä nuorta. TE-toimistoilla on erittäin keskeinen rooli työttömyyden ehkäisyssä, nuorisotakuun hoidossa ja yritysten avustamisessa”, toteaa Etelä-Pohjanmaan keskustanuorten johtokunta.

 

Työvoimahallinnon asiantuntijoita tarvitaan nuorisolain velvoittamissa kuntien monialaisessa työssä. Keskittäminen kauemmas aiheuttaa ongelmia ja se vain kostautuu pitkällä tähtäimellä. Pääsy ammatinvalintapsykologeille pitkittyy ja työvoimaneuvojien jalkautumisesta yrityksiin tulee yhä vaikeampaa. Kaikilla ei ole mahdollisuutta toimia verkkopankkitunnuksilla tai taitoa käyttää sähköisiä asiointipalveluita.


Etelä-Pohjanmaan työllisyyskatsauksen 3/2015 mukaan Etelä-Pohjanmaalla oli maaliskuun lopussa 9 662 työtöntä työnhakijaa. Työttömien työnhakijoiden määrää nousi viime vuodesta kaikissa seutukunnissa. Korkeimmat työttömien työnhakijoiden luvut olivat pienissä ja kasvukeskuksista kaukana sijaitsevissa Soinin ja Karijoen kunnissa.

 

”Nuori ansaitsee henkilökohtaista ohjeistusta. Työttömyys ja sen uhka ovat vaikeita haasteita, joiden ääressä kenenkään ei tulisi kenenkään jäädä yksin. TE-toimistojen lupalaput, selvitykset ja ohjeistukset eivät ole mitään helpoiten tulkittavia, niinpä mahdollisuus kasvokkain keskusteluun on taattava asuinkunnasta riippumatta”, vaatii johtokunnan jäsen Aleksi Koivisto

 

Yksiköiden keskittäminen ja jatkuvat henkilöstövähennykset aiheuttavat ongelmia ja kostautuvat pitkällä tähtäimellä. Eräiden laskelmien mukaan irtisanottu ja työtön TE-hallinnon työntekijä maksaa vain viidenneksen vähemmän kuin työssä oleva, sillä tulonsiirrot tulevat valtiolle miltei yhtä kalliiksi kuin työn säilyttäminen.

 

”Sähköisestä asioinnista huolimatta TE-hallinto velvoittaa työttömiä myös käymään asioimassa toimistossa paikan päällä. Julkiset yhteydet lakeuksilla ovat kehnot ja kahden tunnin matkustaminen tunnin jonotuksen ja viiden minuutin asioinnin vuoksi on suorastaan työttömien kiusaamista. Edullisia toimitiloja ja todellista tarvetta työkkärille löytyy Seinäjoen ulkopuolelta”, toteaa Etelä-Pohjanmaan keskustanuorten puheenjohtaja Elina Pusaa.


Lisätietoja:
Aleksi Koivisto
+358 405091365

Elina Pusaa
+358 409137340

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat