Aleksi Koivisto Sankari on se, joka pelkää liikaa karatakseen.

Kuka tässä lopulta voittaa?

 

Tuomitsen vahvasti kansanedustaja Immosen järkyttävät kirjoitukset. Olen tyytyväinen, että puolueeni johto on myös tuominnut ne. Ihmisoikeuksien puolustaminen, suvaitsevaisuuden puolesta taisteleminen ja rasismin kitkeminen eivät ole vain vihervasemmiston asialistalla. 

 

Muutaman päivän jatkunut mediahässäkkä on ollut mielenkiintoista seurattavaa. Poliittiset nuorisojärjestöt tekivät tietysti yhteiskannarin ja tuomitsivat rasismin. Valitettavasti KD-nuoret ja Kokoomusnuoret eivät siihen kannanottoon halunneet mukaan. Perinteisestä pienestä poliittisesta kohusta kuoriutuu kuitenkin merkittävä vasta siinä vaiheessa, kun ei-poliittisesti aktiiviset FB-kaverit alkavat julkaisemaan somessa kirjoituksia päivänpolitiikasta. Silloin tiedän, että nyt alkaa tapahtumaan. Keskustelua tarvitaan ja valitettavasti juuri näillä kohuilla nuoret saadaan kiinnostumaan politiikasta. 

 

Vihervasemmisto nousi odotetun nopeasti ääneen ja alkoi heittää bensaa kytevään kipinään perussuomalaisten päälle. Perussuomalaiset ovat myös puolue, josta erottuu monta linjaa. Vanhan SMP-siiven ja rasistiosaston lisäksi sieltä löytyy myös fiksuja sosiaalipolitiikasta, vanhusten asemasta ja päätöksenteon avoimuudesta kiinnostuneita poliitikkoja. Valitettavasti tälläiset kohut lyttäävät heitä ja nostattavat rasistiosastoa. Soini osaa mediapelin ja on ollut tietoisen harvasanainen. Perussuomalaisilla ja SMP:llä on ollut karmiva lähihistoria, kuinka eduskuntaryhmän hajoamiset ovat tuhonneet myös puolueen kannatuksen. Päätös Immosen kohtalosta tulee olemaan vaikea.

 

Monikulttuurisuudesta alkaneesta ja maahanmuuttoon sekoittuneesta keskustelusta on löytynyt järkyttäviä vivahteita. Yhtäkkiä nämä "aidon avioliiton" puolesta karjuvat isänmaan ritarit ovatkin nyt niin puolustamassa naisten asemaa ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksia, kun vastassa on iso paha pimeä monikulttuurisuus. 

 

Sosiaalisen median vaikutus päivänpolitiikan kehittymiseen on ollut mielenkiintoinen. Arvostan suuresti, kuinka Meillä on unelma- mielenosoitukset järjestettiin niin nopeasti, some-kansa lähti mukaan joukkovoimalla ja miekkarit onnistuttiin vetämään hyvin. Nyt suunnitteilla on jo kuitenkin seuraava mielenosoitus persujen puoluekokousta vastaan. Se ei enää ole demokratian hengen mukaista. Puoluetta muutetaan parhaiten sisältäpäin ohjelmatyöllä, ei mielenosoittamalla ulkoa. 

 

Näen suuren eriytymisen maakuntien ja suurkaupunkien välillä. Maahanmuuttovastaisuus on noussut ennen kaikkea maakunnista, sekä suurkaupunkien tietyistä kaupunginosista. Juuri näissä paikoissa pitäisi monikulttuurisuutta puolustaa. Jälleen suurkaupunkien liberaalit marssivat  suvaitsevaisuuden puolesta ja maaseudun konservatiivisissa tuvissa istutaan kiikkustuoleissa ja ihmetellään iltauutisten otsikkoja. 

 

Meillä on Etelä-Pohjanmaan pienissä kunnissa hyvin vähän monikulttuurisuutta.  Olin varmaan noin 13-vuotias, kun puhuin ensimmäisen kerran tummaihoiselle ihmiselle. Ennakkoluuloni silloin oli, että joko tuolla ihmisellä on kova nälkä tai hän yrittää viedä lompakkoni. Tuntematon aiheuttaa ennakkoluuloja ja ennakkoluulot vääristävät mielikuvia ja saattavat aiheuttaa pelkoa. Tätä lähtökohtaamme eivät suurkaupunkien ihmiset aina muista ymmärtää.

 

Keskustalle tälläinen monikulttuurisuuden esiinmarssi, mediaräjähdys ja kansankiima on kiusallinen. Jokainen tälläinen kohu tuo poliittista nostetta, jäseniä ja äänestäjiä ääripäihin. Tilastojen mukaan vihreiden ja perussuomalaisten jäsenmäärät ovat kasvussa. Yle A-studion tarjoamaa parasta liveruutuaikaa saavat kolme perussuomalaista herraa ja he pääsivät puuhumaan kriittisesti monikulttuurisuudesta.

 

Ulkoministeri Timo Soini kirjoittaakin Peruspomo-kirjassaan karmivan osuvasti :
 

"Meitä ei määritellä sen mukaan mikä linjamme on, vaan sillä, mitä me heidän mielestään edustamme. Kun sitä tarpeeksi toistetaan ja brändätään, ja jos vielä löytyy pari-kolme mannekiinia tälle mielikuvalle, niin koko puolue leimataan muutaman yksilön takia. Media ja muut puolueet pitävät hirvisaaret, immoset ja halla-ahot hengissä antamalla heille jatkuvasti julkisuutta."

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

En voi minäkään suvaita rasismia, mutta sitä kokee tässä ajassa myös moni suomalainen. Kansalaisia on jaettu jo liian kauan häviäjiin ja voittajiin ja se on yksi vakavimmista esteistä myös taloudellisessa kasvussamme.

Myös suomalaisilla täällä työtä ikänsä tehneillä on unelma, siitä, että he voivat ansaitusti nauttia kättensä tuloksista, ilman, että sitä vääryydelle, heiltä lypsetään jonkun toisen vaurastumiseksi ja tuloerojemme kasvattamiseksi, niin kuin on tehty jo reilun 20v ajan. Tämä tie on väärä tie, on koottava voimat ja jaettava tuotot tasaisemmin, jotta jokaiselle riittää normaali elämä.

Toimituksen poiminnat