Aleksi Koivisto Sankari on se, joka pelkää liikaa karatakseen.

Kitinää ja uikutusta

  • Kitinää ja uikutusta

Nyt saatana asiat oikeisiin mittasuhteisiin.

 

Suomalaisten neropattien taloustietovaje yhdistettynä klikkimediaan on kauhujen kombinaatio. Nyt ei yhtään ymmärretä poliittisia syy-seuraussuhteita. Vääristyneet mielikuvat leikkauksista ja pakolaiskriisistä leviävät somessa ja luulopuheet kiertävät kahvipöydissä.

 

Meillä on maailman paras valtio. Meillä on vielä erittäin pienet hyvinvointierot, laadukas koulutusjärjestelmä ja turvallinen yhteiskunta. Ei ole muissa valtioissa tälläisiä opintotukijärjestelmiä. Ei ole kaikkialla demokraatiaa, jossa saa äänestää tai lähteä itse mukaan politiikkaan. 

 

Miksi tehdään leikkauksia? Emmehän me halua, että tämä hieno yhteiskuntamme murenee. Valtionvelka on pian 100 miljardia euroa ja vienti ei vedä. Me nuoret ja lapsemme sen velan vielä maksamme.

 

Miksi otamme pakolaisia? Muissa maissa on hieman pahempia ongelmia kuten verinen sisällissota. Siellä ei sunnuntailisiä tunneta.

 

Nyt ei hiljaiset hetket, uikutus ja itkeminen auta. Meiltä nuorilta tarvitaan uusia innovaatioita, työtä ja päättäväisyyttä. Tarvitsemme suvaitsevaisuutta, yhteisöllisyyttä ja talkoohenkeä.

 

Minun isänmaani ei ole kuolemassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Eikös ne leikkaukset ja pakkolait nimenomaan muuta aika radikaalisti sen yhteisen ja hemmetin hyvän yhteiskunnan perusteita?

Eikö voitaisi ottaa lainaa kun sitä halvalla saa ja investoida kehitykseen, infraan ja rakennemuutoksiin sen sijaan, että toivotaantoivotaan ja samalla asetetaan ihmiset vastakkain?

Ja eikö sen asian kritisoiminen ole ihan normaalia tässä demokratiassa sen sijaan, että se leimataan uikutukseksi ja kitinäksi?

Kyvyttömät valittaa marinasta, taitavat tekee paremmin.

Käyttäjän AleksiKoivisto kuva
Aleksi Koivisto

Työmarkkinajärjestöille annettiin kaksi mahdollisuutta neuvotella yhteiskuntasopimusta kasaan. Hallitus otti vallan käsiinsä ja hyvä niin. Työmarkkinajärjestöt eivät ole vuosiin päässeet ratkaisuun perhevapaista aiheutuvista kustannuksista. Nyt hallitus teki päätöksen 2500 euron kertakorvauksests. Se on hyvä askel eteenpäin.

Kritisoiminen ja vaihtoehtojen tuominen on tärkeää. Päämäärätön möllötys ja vihapuhe eivät johda mihinkään. Suomalaiset eivät ymmärrä miten hyvin asiat ovat.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Perhevapaiden kustannusten tasaukseen hyvä aloitus nimenomaan. Vähän pienenlainen, mutta hei pienikin askel eteenpäin on ihan jees.

Työmarkkinajärjestöt eivät varsinaisesti liity hallituksen alkuperäisiin ajatuksiin esimerkiksi koulutusleikkauksista. Tekesin säästöt ja yliopistojen perustyön säästöt on suoraan Suomea rapauttavaa toimintaa.

Miksei puututa tiukemmin verokikkailuun (esimerkiksi valtion omistamissa yrityksissä, se on vastuunpakoilua ja perseilyä ihan oikeasti), harmaaseen talouteen ja kilpailua vääristäviin energiatukiin (kaikkiin, myös niihin vihreisiin vaihtoehtoihin)

Sieltä saataisiin "helposti" samat summat. Ja olen itse ehdottomasti sen lisälainan kannalla kun sitä saa ja sitä suositellaan, kunhan fiksusti käytetään.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se, että jotain on, johtuu siitä, että joku aika sitten jotain tapahtui.

Se, mitä kohta on, johtuu siitä, mitä tapahtuu nyt.

Ne kaksi voivat olla helposti täysin eri asioita. Ei ole mitään itsestäänselvyyksiä. Eikä muutokset tapahdu kuin jossain telkkarin zombisarjassa -yhdessä yössä.

Ne tapahtuu hivuttamalla, pikkuhiljaa. Vuosien kuluessa. Jokaikisestä millistä pitää vääntää, tapella ja äitellä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Suomalaisten neropattien taloustietovaje yhdistettynä klikkimediaan on kauhujen kombinaatio. Nyt ei yhtään ymmärretä poliittisia syy-seuraussuhteita"

Syy -seuraussuhteista ja taloustietovajeista tulee jotenkin mieleen, että kun about joka ainoa aiheesta tehty tutkimus kertoo, miten koulutukseen käytettävillä varoilla on kaikkein suurin positiivinen vaikutus tulevaisuuden talouskasvuun, ja lähes koko maailma on keksinyt että koulutusinvestoinnit ovat se paras keino vaurastuttaa kansantaloutta, niin millainen neropatti pitää olla, että päätyy johtopäätökseen jonka mukaan mittavat leikkaukset koulutukseen ovat fiksu ratkaisu?

Nyt saatana se pää pois sieltä siltarummusta ja valot päälle.

Käyttäjän AleksiKoivisto kuva
Aleksi Koivisto

Olen myös erittäin pettynyt koulutusleikkauksiin ja tulen tekemään paljon hommia niiden kaatamiseksi ja korjaamiseksi. Leikkaaminen koulutuksesta ja tutkimuksesta oli suuri virhe, jonka valitettavasti myös puolejohtoni nielaisi.

Meidän on myös kehitettävä koulutusta, varsinkin työelämälähtöisyyttä ja yrittäjyyttä tulisi painottaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Miten syrjäytetyt nuoret,joita tulee 6000 vuodessa,saavat duunia,kun otetaan laittomasti rajan ylittäneitä,paperittomia,väärillä papereilla,rikollisia nuoria miehiä suomeen?Suomessa on 700 000 työtöntä,ja 10 000 ulkomaalaistaustaista jotka ovat edellisen epäonnistuneen(tunnustettu 1990,että metsään meni) keskustan ja kokoomuksen ynm.kumpp maahanmuuttopolitiikan jäljiltä takuueläkettä vailla?Suomi on NETTOMAKSAJA eu-kolhoosiin,ei SAAJA.

Taisi nyt lapsenusko mennä edelle,ennen tosiasioita,tahi oma "hyväosaisuus"tehdä kepposet.On tainnut unohtua myös se,että eu-kolhoosin sanelupolitiikan takia venäjän vienti on jo nyt tehnyt vajetta/vähentänyt kassaan 12-13 miljardia.EU-USA sanktiot kun veivät viennin ohessa myös pieniä yrityksiä konkkaan.MITÄÄN ei ole tullut tilalle,päinvastoin kuukusittain monta sataa työtöntä lisää.Suomessa on muuten liki 10 000 asunnotta,suomalaisia.Niin nuoria,vanhoja ,kuin perheitä.

Joutavaa lätinää,vailla mitään tosiasioita.EU kommuunin esi -isän opeilla,ei 2000 luvulla mennä eteen eikä taakse,ja varsinkin nyt kun kaikki vanhat muinaisjäänteet kaivettiin jatkamaan keskenjäänyttä eu suuruudenhulluusunelmaansa.eu ON OLLUT YHTÄ KRIISIÄ,SEN ALUSTA LOPPUUN,JA TULEE OLEMAAN.NEUKKULA KAATUI,ja niin kaatuu tämäkin kolhoosi,ei stalinin kansojen siirrot pelastaneet neukkulaa,eikä pelasta eu-esi -isän oppipoikien kansasiirrot eutakaan.

Käyttäjän AleksiKoivisto kuva
Aleksi Koivisto

vais niin. Mä olen myös erittäin huolissani nuorisotyöttömyydestä. Meidän tulee saada vienti vetämään uusilla innovaatioilla ja meidän on kehitettävä vuotavaa palveluverkostoamme.

Ruma yleistys että kaikki turvapaikanhakijat olisivat nuoria rikollisia miehiä. Ei ole. Minulla on ollut monta ahkeraa työkamua, jotka ovat tulleet Suomeen alle 10 vuotta sitten pakolaisina.

Minulla on optimistinen asenne Suomen menestymiseen. Meillä on Suomessa fiksuja, innovatiivisia ja rohkeita nuorisopoliitikkoja ja start-up nuoria, jotka näkevät EU:n kotimaana ja kauppa-alueena. Tästä vielä noustaan.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Hallituksen idea oli näyttää ay-liikkeelle kaapin paikka. Ok, se onnistui, mutta miten varsinaisen agendan kävi?
Agenda on Suomen kilpailukyvyn parantaminen. Hölmöimmänkin kepun täytyy myöntää etteivät päiväkotitädit, hoitaja, poliisit ja puolustusvoimien kantahenkilökunta tähän pysty.

Politiikkona tiedät, että vientituotteissa työpalkkojen osuus on vähäinen. Laskennallisesti on helppo osoittaa ettemme pääse kilpailijamaiden tasolle vaikka työkustannukset ovat 0 %.

Tehtävä on siis pureutua tuottavuuteen. Tuottavuuden ongelma on se, että meidän pienet kotimarkkinamme eivät mahdollista suuruuden filosofiaa, eli mittavaa automatio- ja mekanisointia.
Nyt hallituksen toimet alentavat kotimaista ostovoimaa mikä on myös väärä signaali vientiteollisuudelle.
Tämä ei ole pelkkää uikutusta vaa arkipäivän factaa.

Toimituksen poiminnat