Aleksi Koivisto Sankari on se, joka pelkää liikaa karatakseen.

Kahdeksan konkreettista keinoani kehittää Keskustan Opiskelijaliittoa

 

Keskustan Opiskelijaliitto, osastot ja jäsenistömme ansaitsevat puheenjohtajan, jolla on rautainen kokemus järjestötoiminnasta. Olen toiminut KOL:n liittohallituksen lisäksi myös kahden muun valtakunnallisen järjestön liittohallituksissa. Olen päässyt mukaan Vaasan Keskustaopiskelijoihin, jossa tiivillä porukalla teimme räjähdysmäisen nousun, vaalivoiton ja onnistuneen sukupolvenvaihdoksen osastossa.

Viestintä on tarinoita ja tarinoilla saadaan ihmiset innostumaan. Meidän tulee pysyä sosiaalisen median aallonharjalla ja harjoittaa vuorovaikutteista viestintää. Ohjelmatyömme ei saa vain jäädä sanahelinäksi asiakirjoihin vaan meidän tulee avata ideoitamme ja jalkauttaa ne.

Järjestöllinen kehittäminen tulee olemaan yksi ensi vuoden suuri painopiste. Meidän tulee uudistua ja löytää uusia toimintapoja. Meidän tulee näyttää puolueelle mallia kuinka viestiä, osallistaa ja innostaa. Tässä on kahdeksan konkreettista keinoa, kuinka lähtisin kehittämään Keskustan Opiskelijaliittoa kaudella 2016.


1. Viestintä liittohallituksen kokouksista

Liittohallituksen kokouksista toimitetaan aina tiedoite osastoille. Tiedotteeseen koostetaan päätösluettelo, kokouksen osallistujat, sekä Lapinrinteen sidosryhmien että puoluetoimiston kuulumiset. Sisäisen viestinnän tulee olla sujuvaa ja vuorovaikutteista.


2. Uudet jäsenet tervetulleiksi

Koostetaan liittymispaketti uusille jäsenille. Tehdään kirje, jonka mukana laitamme perustietoa liitosta, puoluejohdon tervehdyksen, pienimuotoisen liittymislahjan, sekä tietoa liittomme sisäisistä Facebook-ryhmistä ja some-kanavista. Liittohallituksen kanssa soitamme jokaiselle kautemme aikana liittyvälle jäsenelle.


3. Keskustaopiskelijat kuntapolitiikkaan

Keskustaopiskelijat ovat puolueen kaunis poikkeus, sillä me toimimme juuri suurissa korkeakoulukaupungeissa. Haluan kannustaa kaikkia osastoja tiiviiseen yhteistyöhön paikallisten kunnallisjärjestöjen kanssa. Jokaisella osastolla tulisi olla edustaja kaupunkinsa kunnallisjärjestössä. Yhteistyö ja vuorovaikutus paikallisten keskustalaisten kanssa tuo verkostoja, tietoa ja on tärkeää pohjatyötä läheneviä kuntavaaleja kohtaan. 


4. Keskustaperhe tarjoamaan koulutusta ja näköalapaikkoja

Rajallisilla resursseilla on pärjättävä. Me voimme jakaa kuluja sidosryhmien kanssa. Meidän tulee jo alkuvuodesta ideoida liittohallituksen kanssa millaista yhteistyötä haluamme rakentaa keskustanuorten ja keskustanaisten kanssa. Maaseudun Sivistysliiton ja Ajatuspaja E2:n kanssa voimme yhdessä tuottaa monipuolisia koulutustilaisuuksia. 

Keskustaopiskelijoille tulee luoda uusia kanavia nähdä ja kokeilla. Osallistuin itse KOL:n tarjoamaan viikkoharjoitteluun eduskunnassa. Se oli yksi elämäni parhaita kokemuksia. Pääsin oppimaan ja verkostoitumaan eduskuntaryhmän kanslian työntekijöihin, kansanedustajiin ja avustajakuntaan. Puolue ja keskustahenkiset organisaatiot tarjoavat loistavia näköalapaikkoja meille opiskelijoille. Viikkojaksoja tulisi tarjota myös esimerkiksi Maaseudun Sivistysliitossa, Ajatuspaja E2:n ja puoluetoimiston kanssa. Lisäksi puolueen ja piirien tulisi paremmin hyödyntää korkeakouluharjoittelijoita. Keskustaopiskelijoilla on tarjota intoa, uunituoretta tietoa ja uusia ideoita, mutta puolue jättää niitä vielä liikaa hyödyntämättä.


5. Toimiva työnjako liittohallituksessa

Liittohallituksen kanssa luodaan alkuvuodesta selkeät tiimit, joilla lähdetään tekemään ohjelmatyötä, viestintää ja järjestöllistä kehittämistä. Tavoitteeni olisi, että jokainen liittohallituksen jäsen pääsisi tekemään töitä juuri omien kiinnostuksen kohteiden parissa. Jatketaan osastokummitoimintaa. 


6. Kohti ay-opiskelijajärjestöjä

Ay-opiskelijajärjestöistä on tullut valitettavan vahvasti kokoomus- ja demariopiskelijoiden leikkikenttää. KOL:n puheenjohtajana tulisin tekemään töitä sen eteen, että ay-opiskelijajärjestöiden johtoon saataisiin taas enemmän keskustaopiskelijoita mukaan.


7. Liittohallituksen jäsenille vastuuministerit

Meillä keskustaopiskelijoilla on ideoita ja uudistushalua. Me olemme pääministeripuolueen opiskelijajärjestö ja meidän tulee hyödyntää asemaamme paremmin. Haluaisin, että liittohallitukseni jäsenet pääsisivät seuraamaan politiikkaa läheltä. Jaetaan siis tammikuun kokouksessa liittohallituksen jäsenille vastuuministerit. Jokainen liittohallituksen jäsen siis seuraa vuoden ajan yhden keskustalaisen ministerin työtä tiiviisti. Vastuuministerin toimintaa voi seurata esimerkiksi tilaamalla ministeriön uutiskirjeen ja olemalla tiivisti yhteydessä ministerin avustajakuntaan. 


8. Yhteishenkeä ja kampanjoita

Me keskustaopiskelijat asumme ympäri Suomea, mutta sosiaalisen median avulla me olemme aina toistemme tavoitettavissa. Ensi vuonna meidän tulee tehdä yhteisiä kampanjoita, nettiadresseja, kuntalaisaloitteita ja tempauksia, joilla herätellä KOL:n osastot ja kampuksien kahvipöytäkeskustelut. Some tarjoaa ilmaisen, ketterän ja kätevän viestintäkanavan. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Keskustaopiskelijoille tulee olemaan hirvittävä isku kun Sipilän hallitus esittää lainapainotteista opintotukea ja lukukausimaksuja myös suomalaisille opiskelijoille, mikäli jostakin syystä pystyisi istumaan koko kauden.

Toimituksen poiminnat